over Teal

testimonials


Team- en organisatie ontwikkeling

Maatwerk dat aansluit op wat er gedaan moet worden
“Wat ik fijn heb gevonden van onze samenwerking is dat Jacqueline persoonlijk leiderschap, teamontwikkeling en strategie executie aan elkaar verbindt. We sparden steeds samen over het programma en over mijn rol in het proces om tot een open en verbindende cultuur te komen in een start-up organisatie met snelle groei. De invulling van de bijeenkomsten was steeds maatwerk en sloot aan op wat er in de actualiteit op dat moment gedaan moest worden. Jacqueline is heel gedreven, brengt structuur en legt de vinger op de zere plek wat bij tijd en wijle ook confronterend was en niet alle teamleden leuk vonden. Daarnaast brengt Jacqueline lesmateriaal mee vanuit veel verschillende perspectieven wat heel fijn is.

Naast leiderschapsvaardigheden zoals besluitvorming en conflicthantering, besteedt Jacqueline veel aandacht aan Teal leiderschap wat vraagt om zelfonderzoek en een verruimd inzicht in bewustzijn. Hiermee ontstaat inzicht in blokkades waar mensen of teams tegenaan kunnen lopen in het excelleren als leider en als één team. Ik realiseerde me steeds dat ik hierin als opdrachtgever een belangrijke voorbeeldrol heb te vervullen. Ik heb er veel aan gehad en mijn onderzoekende houding is versterkt. We hebben na afloop het ritme van reflectie periodiek voortgezet. Teamleren is een vanzelfsprekend onderdeel geworden van onze way of working.”

– Bram Poeth, CEO eMobility Eneco Group
Team- en organisatie ontwikkeling

Het hele team kijkt er iedere keer weer naar uit om samen te werken
“Jacqueline heeft het afgelopen jaar ons team kunnen ondersteunen in een regelmatige cyclus van bijeenkomsten waarin Ik, Wij, Zij en Het centraal staan. Zij beheerst de theorie van organisatieontwikkeling zeer goed, waarmee zij alle collega’s mee krijgt. Vervolgens past zij dit toe in concrete werkvormen die onder andere zorgen voor persoonlijke ontwikkeling én teamontwikkeling. Het is bijzonder hoe zij in de teamdynamiek een heel vertrouwde omgeving kan creëren waarin men echt open naar elkaar durft te zijn. 

Jacqueline heeft een enorm sterk ontwikkeld gevoel en kan hiermee (groeps)processen lezen. Zij combineert zowel de theorie uit haar HR verleden met een meer spiritualiteit invalshoek die wij in deze dynamische tijden goed kunnen gebruiken. Deze combinatie zorgt er in ons team voor dat zij wordt gerespecteerd en gewaardeerd in wat zij voor ons kan betekenen. Het hele team kijkt er iedere keer weer naar uit om samen te werken. Na elke bijeenkomst voelen wij meer (blijvende) verbinding in het team.”

– Noor Huitema, mede oprichtster Copper8
Ontwikkeling wendbaar leiderschap

Stapsgewijs het team en de team samenwerking ontwikkelen
In de afgelopen jaren heb ik met Jacqueline verschillende team ontwikkeltrajecten mogen vormgeven. Sterk punt van deze ontwikkeltrajecten is dat er altijd een koppeling is tussen het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap, team ontwikkeling en het realiseren van de gewenste verandering. Jacqueline is daarbij in staat om in te spelen op de actualiteit en de behoefte in de groep met deelnemers zodat het programma altijd een leerervaring oplevert voor de deelnemer en het team. Ze is daarbij betrokken, gedreven en stelt de juiste vragen. Ook beschikt ze over de juiste persoonlijke ervaring om teams te helpen zich te ontwikkelen op het gebied van wendbaar leiderschap.

Persoonlijk heb ik dat ook mogen ervaren door mijn deelname aan het Power of Presence programma. In dit programma heb ik weer een stap kunnen zetten op het verhogen van mijn bewustzijn en effectiviteit. De onderdelen in het programma hebben mij als persoon verrijkt en zorgen nog dagelijks voor nieuwe leerervaringen.

– Barthjeu Ammerlaan, manager Aanleg & Vervanging Klantgericht Aansluiten bij Stedin

Persoonlijke coaching

Krachtig, zacht en ervaren
“Ik kende Jacqueline van een teamontwikkelingstraject. Daarna heb ik zelf met Jacqueline een coachingstraject doorlopen in het kader van persoonlijk leiderschap. Vanaf het allereerste moment dat ik Jacqueline heb leren kennen, ken ik haar als een doortastende, open, flexibele en zeer professionele vrouw. Zij is enerzijds krachtig, anderzijds ook zacht en bovenal ervaren. Haar ervaring uit zich onder andere in het feit dat zij tijdens haar sessies op natuurlijke wijze kan schakelen in het toepassen van verschillende stijlen en theorieën op het gebied van talent- en organisatieontwikkeling. Dit maakt dat zij op zeer effectieve wijze mensen weet te raken, inspireren en beïnvloeden.”

– Marlous de Leeuw, international HR Business Partner bij Hilti Groep
Team- en organisatie ontwikkeling

Helpen het lastige bespreekbaar te maken
“Jacqueline is een energieke, directe en professionele (team)coach die met een goede afwisseling van theorie en praktijk teams grote stappen vooruit kan helpen. Teamvormingstrajecten geef je gerust uit handen, zowel de voor- als nabereiding is perfect en helpt als naslagwerk. Jacqueline gaat confrontaties niet uit de weg en helpt het lastige bespreekbaar te maken. En ook op persoonlijk vlak nodigt ieder gesprek met haar je weer uit tot nadenken. Jacqueline is een aanrader, voor iedereen die echt een high performance team wil creëren!”

– Petra Mesdag, directeur Small Medium Enterprises Eneco