Power of Presence – leiderschap vanuit NU

Power of Presence – leiderschap vanuit NU

Dit is de 1e blog die bestaat uit 5 delen als introductie op Power of Presence – leiderschap vanuit NU.

Deel 1 gaat over de noodzaak van Presence Leadership. Het is noodzakelijk om adequaat te reageren op het hedendaagse tempo van (technologische) ontwikkelingen. De complexiteit, mogelijkheden en bedreigingen uit de vierde industriële revolutie vraagt om andere vaardigheden en vermogens en een verruimde staat van  bewustzijn. Om ons aan te passen aan de complexiteit, de mogelijkheden en bedreigingen uit de vierde industriële revolutie is een nieuw bewustzijn en zijn andere vaardigheden nodig. Het is hiermee geen nieuwe hype of ‘nice to have’, maar een noodzaak om te overleven in de toekomstige maatschappij waarbij disruptieve ontwikkelingen ons leven en werken domineren.

Presence Leadership benadrukt het belang van een verruimd bewustzijn als sleutel tot succes van wendbare organisaties. Leiderschap vanuit Presence gaat over een staat van aanwezig zijn waarin we in staat zijn adequaat af te stemmen op het hier en nu en vrij zijn van angsten. Het is een bewustzijnsstaat waarin we de angsten van het ego en haar overlevingsmechanismen door-zien en vanuit onze natuurlijke staat acteren, ongeacht de omstandigheden. De activiteiten en maatregelen van ‘doen’ kunnen werken als een hefboom om tot een andere manier van werken en een ander niveau van bewustzijn te komen. De activiteiten van ‘doen’ kun je de horizontale dimensie noemen binnen wendbare organisatie. Een verruimd bewustzijn wat raakt aan de staat van wie we ‘zijn’, kun je beschouwen als de verticale dimensie.

Einstein vertelde ons al dat ‘als je altijd doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd al kreeg’. Problemen kunnen niet worden niet opgelost op hetzelfde bewustzijnsniveau als waarmee ze zijn gecreëerd. Er is wat nieuws en anders nodig. Om adequaat om te gaan met de nieuwe omstandigheden, is een andere manier van kijken, denken en doen nodig. Dit vraagt om anders organiseren, anders samenwerken en een andere stijl van leidinggeven. Durf, lef en leiderschap zijn de essentiële ingrediënten. Hiermee ligt de sleutel tot wendbaarheid bij het bewustzijn van de leiders en de mensen die in de organisatie werken.

Dit is deel 1 uit een serie van 5 delen uit het ebook Presence Leadership – leiderschap vanuit NU. Als je dit ebook in zijn geheel wilt downloaden, ga dan naar www.teal.nl

Het nieuwe programma Power of Presence start op 1 oktober 2018

Schrijven en lezen is een cognitief proces. Het draagt bij aan het begrijpen. Voor het doorleven en belichamen van Presence Leadership is meer nodig: het is een proces van activatie van binnenuit. Voor de verticale dimensie van ontwikkeling is verstilling, vertraging, visualisatie, ervaring en reflectie nodig om diepgaand impact te hebben. Deze ervaring wordt aangereikt en verdiept in het programma ‘de Power of Presence’. Klik meteen door naar de website www.powerofpresence.nl

 

Leave a Reply

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Teal en download gratis het ebook Wendbaar organiseren en Power of Presence. Deze e-mail nieuwsbrief komt maximaal twee keer per jaar.

Je inschrijving is gelukt. Je krijgt een e-mail om te bevestigen dat je je hebt ingeschreven. Klik op de link en dan word je doorgestuurd naar de downloadpagina voor je gratis ebooks!