In een Teal organisatie weet je waarvoor je werkt, in verbinding met jezelf, anderen en de omgeving.

 

De drijvende kracht achter Teal is Jacqueline van Onzenoort.

Mijn naam is Jacqueline van Onzenoort. Als Executive Business coach, teamcoach en organisatieontwikkelaar, richt ik mij op het vergroten van wendbaarheid van individuen, teams en organisaties.
Ik heb Teal opgericht om bij te dragen dat het volledige potentieel van mensen ten dienste wordt gesteld aan de betekenisvolle bedoeling van henzelf en de organisaties waarvoor ze werken. Want wie zich verantwoordelijk voelt, zichzelf kan zijn en weet waarvoor hij werkt, werkt met meer energie en meer plezier.

Ik heb 15 jaar als HR manager gewerkt bij Rabobank, KPN en Randstad. Jarenlang vroeg ik mezelf af: hoe kan het zo zijn, dat mensen niet met zichzelf en elkaar in verbinding zijn? Toen wist ik nog niet dat het bewustzijn de sleutel is tot heel veel antwoorden. De impact is zo ongelooflijk groot als we gewoon onszelf zijn en vrijer zijn van de identificatie met onze egopatronen.

“JE GAAT HET PAS ZIEN ALS JE HET DOOR HEBT.”
Johan Cruijff

 


Samenwerken?

In het Teal netwerk delen zelfstandige professionals hun laatste inzichten op het gebied van leiderschap, teamwerk en organiseren.

Geïnteresseerd in samenwerken?

 


Onze diensten

Hoe speel je effectief in op de complexiteit van marktomstandigheden? Hoe zorg je voor voldoende wendbaarheid? Hiervoor heb je alle creativiteit en potentieel van alle mensen in de organisatie nodig. Dit vraagt om meer ruimte voor zelforganisatie en horizontale sturing. Zelfmanagement vraagt om krachtig persoonlijk leiderschap waarin het volle potentieel benut wordt en waarbij de Intentie van mensen verbonden is met de missie van de organisatie. Teal coacht individuen 1 op 1 of in groepsverband in deze ontwikkeling van bewustzijn en vermogens. Lees verder 
 
De shift van hiërarchische, verticale besturing naar horizontale besturing en afstemming maakt krachtig teamwork noodzakelijk. Dit vraagt teamleden die elkaar vertrouwen, in staat zijn tot het voeren van het echte gesprek, het maken van heldere keuzes en persoonlijke verantwoordelijkheid nemen voor de teamdoelen in het organisatiebelang. Teal begeleidt teams om te komen tot impactvolle teamresultaten. Lees verder 
Teal organisaties zijn wendbaar en creëren de toekomst vanuit de diepere Intentie van mensen en organisatie. Dit vraagt om nieuwe vormen van organiseren met meer zelforganisatie en regelruimte. Zelforganisatie wordt bevorderd door een betekenisvolle missie, stimulerende cultuur, een dienende leiderschapsstijl, bewuste mensen die samenwerken in dynamische multidisciplinaire teams en de mate waarin zij erin slagen hun omgeving actief te betrekken. In onze integrale aanpak en programma’s verbinden we al deze aspecten met elkaar. Lees verder 


Teal heeft de afgelopen jaren meerdere organisatie ontwikkelingstrajecten ondersteund. Jacqueline heeft mij laten zien uit te blinken in het begeleiden van leiderschapsteams naar High Performing teams. Ze ontwikkelt leiderschap vanuit eigen kracht, in verbinding en authentiek zijn. Wat Jacqueline uniek maakt is haar finesse en scherpte in het stellen van de juiste vragen op het juiste moment. Om van daaruit te komen tot bewustwording die een doorbraak brengt in denken, handelen en doen in het (bege)leiden van de organisatie.

Janet Valentin, HR manager, Cargill Premix & Nutrition


Ons team leidinggevenden heeft elkaar echt leren kennen met meer zicht op persoonlijke drijfveren. De zeer persoonlijke begeleiding van Jacqueline leidde tot zelfdiagnose, verbinding met elkaar, het stellen van gezamenlijke doelen en afspraken. We nemen hierdoor (eigen) verantwoordelijkheid, hebben gedragen besluitvorming en we spreken elkaar hierop aan. De tip om een check in en check out te doen is krachtig en houdt nu een jaar later nog steeds de onderlinge verbinding in stand.

John Vliegenthart, afdelingshoofd Toezicht Horeca, Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.


Teal heeft ons de afgelopen 5 jaar op regelmatige basis begeleid in het proces van een gesubsidieerde instelling naar een marktgerichte onderneming met zelforganisatie als nieuwe norm. Wat Teal uniek maakt is de integrale manier van kijken en werken met persoonlijk leiderschap, teamontwikkeling en organisatieontwikkeling.

Saskia Keereweer, directeur/bestuurder JSO kennis en advies voor een krachtige samenleving.


Van Gansewinkel

Van Gansewinkel realiseert met circa 4.350 medewerkers een omzet van ongeveer 1 miljard euro. Zij zijn marktleider in de Benelux op het gebied van afvalmanagement en recycling.


ProRail

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. Ze maken het spoornetwerk veiliger, betrouwbaarder, punctueler en duurzamer. Teal heeft meerdere managementteams meerdere jaren begeleid in hun  team- en leiderschapsontwikkeling.

Stedin Duurzame Energie voor iedereen Stedin zorgt ervoor dat energie altijd beschikbaar is. Bij Stedin heeft Teal een groot aantal teams en bedrijfsonderdelen begeleid en meerdere collega’s gecoacht in hun persoonlijk leiderschap na de integratie met Joulz.


Eneco
Jacqueline is een energieke, directe en professionele (team)coach die met een goede afwisseling van theorie en praktijk teams grote stappen vooruit kan helpen. Teamontwikkeltrajecten geef je gerust uit handen. Zowel de voor- als nabereiding is perfect en helpt als naslagwerk. Jacqueline gaat confrontaties niet uit de weg en helpt het lastige bespreekbaar te maken. En ook op persoonlijk vlak nodigt ieder gesprek met haar je weer uit tot nadenken. Jacqueline is een aanrader, voor iedereen die echt een high performance team wil creëren.

Petra Mesdag, directeur SME (Small & Medium Enterprices).