Ebook 7 geheimen van wendbaar organiseren

Ebook 7 geheimen van wendbaar organiseren

Agile en wendbaarheid is de nieuwe taal in onze organisaties. Hoe sluiten we als mensen en organisaties aan op de snelheid van technologische ontwikkelingen. Wat zijn de geheimen die wendbare organisaties mogelijk maken? Daar ben ik in het ebook ‘geheimen van wendbaar organiseren’ naar op zoek gegaan.

Teal organiseren

Wendbaar organiseren vraagt om Teal organiseren. Teal verwijst naar de groen-blauwe kleur van het waardensysteem van Spiral Dynamics (Graves). Het gaat over een bewustzijnstaat vanuit een holistisch mensbeeld.

Frederic Laloux spreekt in zijn engelstalige versie van ‘Reinventing organisations’ over Teal organisaties wat in het Nederlands vertaald is naar Cyane organisaties. Teal organisaties kenmerken zich door zelfmanagement, heelheid en doelbewustzijn. Geïnspireerd door deze principes ben ik op zoek gegaan naar wat nodig is om daadwerkelijk de wendbaarheid te vergroten en heb 7 geheimen ontdekt:

  • Mensen in Teal organisaties ontwikkelen meesterschap in Teal bewustzijn

Teal bewustzijn gaat uit van een holistisch mensbeeld waarin integraal denken en heelheid centraal staat. Holisme gaat ervan uit dat alles met alles is verbonden en dat alles permanent in beweging is.

  • Iedereen is eigenaar van principes van het nieuwe organiseren

Teal organiseren is een radicale paradigmashift van anders ‘zijn’, anders ‘kijken’ en anders ‘doen’. Om de tussentijd te doorstaan in de transformatie van regulier naar wendbaar organiseren, helpt het om een waardenkompas te hanteren voor het doen en laten dat uitgaat van de principes van nieuw organiseren.

  • Teal leiders zijn verbindend en inspirerend

Goed voorbeeld door goed volgen. Het geloofwaardig uitdragen van een holistische visie op mensen en organiseren en dit consistent vertalen naar de inrichting en besturing van een organisatie is dé succesfactor. Teal leiders zijn in staat tot vernieuwing en beschikken over een hoge emotionele competentie.

  • Er is aandacht voor stabiliteit

Het lijkt een paradox, maar zonder stabiliteit is geen wendbaarheid mogelijk. De stabiliteitslagen van een organisatie bestaan uit psychologische veiligheid en vertrouwen, heldere kaders, daadkracht, structuur en discipline.

  • Meesterschap vanuit eigen kracht en heelheid

Verruimd bewustzijn is een wezenlijke sleutel van succes voor Teal organisaties. Persoonlijk leiderschap waarbij zowel de fysieke, mentale, emotionele als spirituele energiebronnen worden benut, is cruciaal. Als mensen in contact zijn met hun diepere intentie en regelruimte ervaren, ontstaat streven naar meesterschap waarbij continu leren en ontwikkelen het uitgangspunt is.

  • Teal organisaties doorstaan de chaos

De tussentijd op weg van regulier naar wendbaar organiseren is een chaordische periode: chaotisch op weg naar een nieuwe orde die oneindig is. Het doorstaan van het ongemak om controle los te laten en daadwerkelijk ruimte te geven aan het potentieel en creativiteit van alle mensen, is een basisvoorwaarde om geloofwaardig te zijn in de principes van nieuw organiseren vanuit het holistische mensbeeld.

  • Teal organisaties investeren in begeleiding van de transformatie

Als je medewerkers jarenlang als kinderen hebt behandeld, kun je niet verwachten dat alle collega’s zich ineens als volwassenen gaan gedragen. Ontwikkeling van bewustzijn op persoonlijk leiderschap en nieuwe vaardigheden die nodig zijn binnen de nieuwe manier van werken vraagt tijd en investering. Dit vraagt teamontwikkeling bij multidisciplinaire samenwerking en vaardigheidsontwikkeling op allerlei vermogens waarop bij zelforganisatie een beroep gedaan wordt. Denk hierbij aan feedback geven en ontvangen, besluitvorming en conflictoplossing.

Dit is een korte samenvatting van de 7 geheimen van wendbaar organiseren. Het zijn de geheimen van Teal organiseren die bijdragen om het menselijk potentieel in organisaties te ontsluiten.

De 7 geheimen zijn integraal onderdeel van het Teal Team Programma. Wil je meer weten over deze 7 geheimen, download dan nu het volledige ebook via de Teal website

Leave a Reply

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Teal en download gratis het ebook Wendbaar organiseren en Power of Presence. Deze e-mail nieuwsbrief komt maximaal twee keer per jaar.

Je inschrijving is gelukt. Je krijgt een e-mail om te bevestigen dat je je hebt ingeschreven. Klik op de link en dan word je doorgestuurd naar de downloadpagina voor je gratis ebooks!